Nieuws

BrOnPharma timmert natuurlijk aan de weg. Enthousiast als we zijn, vertellen we namelijk graag over onze (nieuwe) producten en filosofie. Hieronder ziet u een aantal publicaties in de media over BrOnPharma en kunt u luisteren naar een geluidsfragment.

De gezondheidswinkel in Enschede neemt de producten van Bron Pharma op in het assortiment

Na onze kennismaking tijdens de Holland Pharma beurs heeft de gezondheidswinkel in Enschede besloten om de producten van Bron Pharma op te nemen in het winkelassortiment. Onze producten zijn al breed verkrijgbaar via het apothekersnetwerk in Nederland, maar nu dus ook in de gezondheidswinkel in Enschede.

De Hoestdrankmakers op RTL4

Op 22 oktober heeft RTL4 aandacht besteed aan de Hoesdrankmakers. Bas Bruines vertelt over het ontstaan, de uitstende werking en de goede smaak van Honing & Tijm Elixer.

Bekijk

UA (Uitsluitend voor Apothekersassistenten)
"Oud-Hollandse hoestdrankjes smaakvol en effectief"

In het decembernummer van UA is een artikel gepubliceerd over onze keelelixers. We kunnen trots zijn op de gepubliceerde resultaten!

Download

UA - Oud-Hollandse hoestdrankjes smaakvol en effectief (01-12-2016)

BrOnPharma babybillenzalf in de geboortekliniek Den Haag

Maak kennis met Patricia en haar pasgeboren zoon Lex. Patricia demonstreert de BrOnPharma babybillenzalf, die op advies van de geboortekliniek Den Haag wordt ingezet ter verlichting van luieruitslag.

Bekijk het filmpje

Bas Bruines op NPO Radio2 over hoestdrank

NPO Radio 2 behandelt een vraag van de luisteraar. "Waarom nemen we bij hoest een hoestdrank, die bij inname niet naar de longen, maar via de slokdarm naar de maag gaat?". Bas Bruines van BrOnPharma legt uit waarom hoestdranken gebaseerd op o.a. honing (zoals onze eigen hoestdrank), zo effectief helpen bij hoest.

Beluister het hele gesprek

Honing werkt beter dan hoestdrank

Honing helpt beter tegen nachtelijke hoestbuien dan de gemiddelde hoestdrank. Volgens de onderzoekers die dit ontdekten, had oma dus gelijk...

Het is al eeuwen een huis-tuin-en-keukenmiddeltje bij keelpijn en hoesten, maar nu is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat honing vaak beter werkt dan medicijnen. Honing smeert de keel het best en vormt een laagje, waardoor hoestprikkels minder snel te voelen zijn.

Het onderzoek vond plaats onder 105 kinderen met hoestklachten. Zij kwamen de nacht hoestvrij door bij het gebruiken van een theelepel honing. De kinderen die hoestdrank namen, sliepen minder goed door het hoesten. De onderzoekers waarschuwen dat honing niet geschikt is voor kinderen jonger dan 1 jaar.

Referenties

Dit artikel is gepubliceerd op gezondheidsnet en hier terug te vinden.

In Pediatrics Volume 130, Number 3, September 2013 verscheen het artikel:
"Effect of Honey on Nocturnal Cough and Sleep Quality".

Babybillenzalf: Meer is niet altijd beter

Het pharmaceutisch weekblad publiceert in 2006 een artikel waarin de volgende conclusie getrokken wordt:

"Zinkzalf is het aangewezen middel voor de behandeling van luieruitslag, maar kan hulpstoffen bevatten die huidreacties opwekken. Vooral conserveringsmiddelen en geurstoffen kunnen en móéten vermeden worden. De apotheker doet er goed aan een zalf te adviseren met zo min mogelijk bestanddelen".

Laat dit nu exact de filosofie achter onze BabyBillenZalf zijn!

Compleet artikel

Het complete artikel is hier na te lezen.