Corona COVID-19 update

Onze producten zijn nog ruim voorradig en worden volledig in Nederland geproduceerd.
Bekijk onze webshops: hoestdrankmakers.nl en zuiverzalf.nl

Bijsluiter

Gesproken bijsluiter Tijm Hoestpastilles

Download als PDF » Bijsluiter Tijm Hoestpastilles

Tijm Hoestpastilles Hoestdrankmakers

Vloeibaar extract van tijm

Informatie over dit middel

Lees onderstaande informatie goed door voor u het middel gaat gebruiken! Indien u iets niet duidelijk is, vraag dan uw apotheek of drogist om uitleg of ga naar onze websites www.bronpharma.com of www.bronpharma.nl of www.hoestdrankmakers.nl

1. Samenstelling

De Tijm hoestpastilles zijn speciaal voor u gemaakt. Deze bevat de volgende bestanddelen: Verder bestaan de Tijm Hoestpastilles uit de volgende hulpstoffen: suiker, glucosestroop, tijm, citroenzuur en vitamine C *= Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, zoals gedefinieerd door het Voedingscentrum U herkent de pastilles aan de helder bruine kleur en de opdruk aan de ene zijde met een B en de andere zijde een P.

2. Toepassing

De tijm hoestpastilles geven een weldadig en verzachtend gevoel aan de keel.

3. Werking

De tijm heeft een verzachtend effect op de keel.

4. Gebruik dit middel NIET:

5. Mogelijke bijwerkingen

Over het algemeen wordt dit middel goed verdragen. Onderstaande bijwerkingen kunnen soms optreden bij daarvoor gevoelige personen. Deze zijn meestal licht van aard. Neem contact op met uw arts, als u wel veel hinder van de bijwerkingen ondervindt of als u andere hinderlijke bijwerkingen ervaart. Als u vermoedt dat u een bijwerking hebt gekregen die niet in deze bijsluiter staat, moet u contact opnemen met uw arts of apotheker. Zelden: maag-darmklachten en overgevoeligheidsreacties (zoals huiduitslag)

6. Gebruiksaanwijzing

De Tijm Hoestpastilles kunt u laten oplossen in de mond door erop te zuigen. Gelieve niet erop te bijten. Door de pastille langzaam te laten smelten komen de werkzame bestanddelen uit de pastille. Als u een tijm pastille een keer vergeet in te nemen, moet u dit alsnog doen. Wanneer het bijna tijd is voor de volgende toediening wacht u dit af en gebruikt u de normale hoeveelheid. Als u per ongeluk teveel pastilles hebt ingenomen of als u kind van de pastilles heeft gesnoept, moet u contact opnemen met uw arts. Helpt het gebruik van de pastilles niet binnen 5 dagen of herhalen de klachten zich, dan moet u advies vragen aan uw arts.

7. Dosering

8. Bent u zwanger of heeft u kinderwens?

U kunt dit middel veilig gebruiken. Het wordt al jarenlang gebruikt door zwangere vrouwen zonder nadelige gevolgen voor het kind.

9. Geeft u borstvoeding?

Vrouwen die borstvoeding geven kunnen borstvoeding blijven geven zonder nadelige gevolgen voor het kind.

10. Combinatie met geneesmiddelen

Tijm Hoestpastilles Hoestdrankmakers kunnen zonder problemen worden gecombineerd met andere geneesmiddelen. Meldt het gebruik van dit middel wel bij uw arts of apotheker.

11. Bewaring

De Tijm Hoestpastilles Hoestdrankmakers zijn verpakt in doordrukstrips en verpakt in een kartonnen doosje. Bewaar de strips altijd buiten invloed van zonlicht in de oorspronkelijke verpakking beneden 25°C. Houd dit middel ook buiten zicht en bereik van kinderen. Gebruik dit middel niet na de uiterste houdbaarheidsdatum. Deze is vermeld op oorspronkelijke kartonnen doosverpakking. Als u nog vragen hebt, kunt u terecht bij uw drogist en/of apotheker in uw buurt of stel uw vragen in onze webshop www.bronpharma.nl

12. Extra informatie over hoest

Door te hoesten worden de luchtwegen gereinigd. Hoest ontstaat door een prikkeling van de luchtwegen veroorzaakt door rook, stof of diverse chemische stoffen. Maar ook een ontsteking of infectie aan de luchtwegen en het gebruik van bepaalde medicijnen kan veroorzaken. Bij een productieve hoest wordt slijm opgehoest. Men spreekt dan ook wel van "slijmhoest". Gaat een slijmhoest gepaard met koorts, dan is er bijna altijd sprake van een luchtweginfectie. Komt er geen slijm vrij bij het hoesten, dan spreekt men van "kriebelhoest" of "droge hoest". Kriebelhoest is meestal het gevolg van een virusinfectie (verkoudheid, griep) of roken. Door vaak hoesten ontstaat meestal een schrale keel en een schorre stem. Nog meer hoest kan hiervan weer het gevolg zijn.

Tekst BrOn Pharma (versie februari 2018)